• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

MÜHLE Scheersets

MÜHLE heeft een ruime collectie scheersets, scheerkwasten en -messen. Door de hoeveelheid is het best lastig een goede keuze te maken. Graag helpen je wegwijs in de opties. 

De meeste sets hebben de keuze uit drie soorten messen. Het is aan te raden vooraf te bepalen welke het beste bij je past. Een safety razor, een Mach3 of een Gillette Fusion. Dan welke prijsrange? Bepaal wat je ongeveer voor een set wil uitgeven. Prijzen variëren van ongeveer 85 tot wel 600 euro. De prijs van een set is sterk afhankelijk van de gebruikte materialen en welk type dassenhaar er is gebruikt. Tot slot is natuurlijk ook het model van de set belangrijk. Klassiek of modern, kleur en materiaal. Hieronder hebben we de verschillende MÜHLE scheersets beschreven.

Door vooraf al wat keuzes te maken vallen er al een boel opties af en wordt kiezen makkelijker. Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Purist

De kunst van het weglaten. Met een rond silhouet en een iets bredere hals zijn de kwast, het mes en de houder uit deze luxe set mooi dankzij hun eenvoud. De gebruikte materialen zijn zeer exclusief. Bijvoorbeeld Maserbirke en Briarhout (verkregen uit de wortels van de Erica plant).


muhle purist
Afgebeeld is de Purist, Maserbirke met safety razor en silvertip das
> Ga naar de shop

 


Briar is een extreem harde houtsoort die bestand is tegen temperatuurwisselingen en vocht. Dit materiaal is welbekend bij pijpliefhebbers. De set is ook verkrijgbaar in het gestructureerde hout van de ‘Karelian burl’ berk. Natuurlijk is de Purist-lijn ook uitgevoerd in hoogwaardig edelhars in traditioneel zwart en imitatie ivoor. De kwasten in deze lijn zijn uitgevoerd in drie haarsoorten: Silvertip fibre, Silvertip das en Fijndas. Deze zijn verwisselbaar. De scheermessen zijn er in Gillette Mach 3, Gillette Fusion en Safety Razor (het klassieke veiligheidsmes)

Prijsrange: De Purist scheerset is er vanaf 180 euro.
Alle onderdelen van de set zijn ook apart verkrijgbaar.


Sophist

De Sophist is een van de meest luxe sets van MÜHLE. The design classic! Klassiek en eigentijds tegelijk. Door zijn ronde en minimalistische ontwerp is de Sophist een genot om te zien maar ook om vast te houden. Dankzij de allerbeste materialen blijft deze set levenslang mooi. Buffelhoorn, Afrikaans Blackwood, porselein en gepolijste hoogwaardige edelhars: de materialen zijn in de beste zin verfijnd.


muhle sophist
Afgebeeld is de Sophist, porselein met safety razor en silvertip das

> Ga naar de shop

 


Elk van deze handgemaakte modellen is met veel geduld gemaakt. Van het uiteinde van de kwast en de verchroomde metalen onderdelen tot de gravure van het MÜHLE-logo op de basis van de borstel.

De scheerkwasten zijn verkrijgbaar in Silvertip fibre en Silvertip das. De scheermessen zijn er in drie uitvoeringen: in het klassieke veiligheidsmes (Safety Razor), Gillette Mach3 en in Gillette Fusion. De set bestaat uit een houder, een mes en een kwast. De houder is in twee varianten beschikbaar. Met of zonder zeepbakje. Het bakje is geschikt voor de navulzeepjes MÜHLE.

Prijsrange: Deze scheerset is er van 220 tot 340 euro.
Alle onderdelen van de set zijn ook apart verkrijgbaar.


Rytmo

De conisch gevormde en perfect ontworpen Rytmo is de populairste set in de Intro-collectie van MÜHLE. Niet alleen door zijn aantrekkelijke prijs. Deze scheerset is zeer geschikt voor de beginnende natscheerder maar ook voor de man die zijn huidige scheermateriaal een upgrade wil geven. De kenmerkende lijnen op de chromen basis van kwast en mes geven zetten een esthetisch statement neer. De Rytmo is het broertje van de meer klassieke Vivo.


muhle rytmo
Afgebeeld is de Rytmo, Essenhout met safety razor en graudas. Set met bakje.

> Ga naar de shop

 


De set bestaat uit een houder, een mes en een kwast. De houder is in twee varianten beschikbaar. Met of zonder zeepbakje. Het bakje is geschikt voor de navulzeepjes MÜHLE. De serie is verkrijgbaar in zwart of mintgroen edelhars en in essenhout. Edelhars is een hoogwaardige kunsthars Het essenhout is een natuurproduct dat middels een thermische behandeling vochtbestendig is gemaakt.

De messen zijn verkrijgbaar in: Gillette Mach3 en Fusion en ook als Safety Razor (het klassieke veiligheidsmes). De kwast is beschikbaar in de door MÜHLE zelf ontwikkelde vezel Black fibre en de natuurlijke dassenhaar graudas.

Prijsrange: De Rytmo scheerset is te koop vanaf ongeveer 85 euro.
Alle onderdelen van deze set zijn ook los te verkrijgen.


Liscio

Lisico, Italiaans voor ‘smooth’, is de meest verfijnde uit de serie Intro van MÜHLE. Deze set is een eersteklas introductie met de scheerwereld. De strakke en duidelijke vormen brengen het mooie en het praktische samen.


muhle liscio
Afgebeeld is de Liscio, Zwart met Mach3 en graudas

> Ga naar de shop

 


Borstel en mes liggen lekker in de hand. Handvatten zijn beschikbaar in drie edelhalsuitvoeringen: zwart, hoornbruin en wit – elk verenigd met verchroomde messing elementen. Een Liscio scheerset bestaat uit drie delen: een mes, een scheerkwast en een houder van chroom.

Alle scheerkwasten zijn verkrijgbaar met een borstelkop van dassenhaar of het alternatief Black fibre. De messen zijn geschikt voor Gillette Mach3 of Gillette Fusion. Het mes wordt ook aangeboden als Safety Razor (klassiek veiligheidsmes).

Prijsrange: De Liscio scheerset is er vanaf ongeveer 110 euro.
Alle onderdelen van de set zijn ook apart verkrijgbaar.


Vivo

De Vivo is een geschikte set voor de beginnende scheerder die met kwast en mes wil scheren. Deze scheerset in de Intro-collectie heeft een klassieke lijn en is tegelijkertijd heel modern. De bolle en ergonomische vorm van het handvat versmalt bij de chromen basis.


muhle vivo
Afgebeeld is de Vivo, Pruimenhout met Fusion en graudas

> Ga naar de shop

 


De handvatten zijn gemaakt van hoogwaardige edelhars, in de kleuren zwart en hoorn, of uitgevoerd in roodachtig pruimenhout. De scheerkwast en het mes passen naadloos in de speciaal voor deze serie ontwikkelde houder. Alle Vivo-scheerkwasten zijn er in natuurlijk dassenhaar of in de door MÜHLE ontwikkelde kunstmatige vezel Black fibre. De scheermessen zijn er in drie uitvoeringen: in het klassieke veiligheidsmes (Safety Razor), Gillette Mach3 en in Gillette Fusion. De set bestaat uit een houder, een mes en een kwast. De houder is in twee varianten beschikbaar. Met of zonder zeepbakje. Het bakje is geschikt voor de navulzeepjes MÜHLE.

Prijsrange: De Vivo scheerset is te koop vanaf ongeveer 90 euro.
Alle onderdelen van deze set zijn ook los te verkrijgen.


Kosmo

Hier, daar en overal. De kosmopoliet staat model voor de Kosmo-productlijn. De moderne serie met haar tijdloze ontwerp en ergonomische vormgeving is ideaal voor de goed geschoren reiziger. Mooi maar ook praktisch. Het mes staat naast de kwast in de solide houder. 


muhle kosmo
Afgebeeld is de Kosmo, geel met Fusion en Fibre scheerkwast

> Ga naar de shop

 


De fijne materialen van deze scheerproducten vinden hun herkomst over de hele wereld. Naast hoogwaardige edelhars in zwart en citroengeel wordt de set ook in excellente natuurproducten aangeboden. Verfijnd olijfhout en het meer dan duizend jaar oude hout, moeraseik. Deze voortreffelijke materialen contrasteren mooi met chromen houder. De scheerkwasten in deze lijn zijn verkrijgbaar in drie haarsoorten: Silvertip fibre, Silvertip das en fijndas. Deze koppen zijn verwisselbaar. De messen kennen drie uitvoeringen: Gillette Mach 3, Gillette Fusion en Safety Razor (het klassieke veiligheidsmes)

Prijsrange: De Kosmo scheerset is er vanaf 150 euro.
Alle onderdelen van de set zijn ook apart verkrijgbaar.


Stylo

Bij de conisch gevormde producten van de Stylo-lijn wordt chroom gecombineerd met hoogwaardige kunsthars, African Blackwood en het elegante Thuja-hout. Thuja wood. Thuja is een bijzondere houtsoort, de wortel groeit alleen tot een respectabele grootte zodra de boom is gestorven.


muhle stylo
Afgebeeld is de Stylo, zwart met Mach3 en Silvertip

> Ga naar de shop

 


Scheerkwast en het veiligheidsmes hebben een eigentijds design. Klassiek met een moderne twist. Je kunt kiezen uit de drie verschillende messen: Gillette Fusion en Mach3 en het traditionele velilgheidsmes. 

Alle scheerkwasten zijn verkrijgbaar met een borstelkop van dassenhaar (Silvertip of Fijndas) of het alternatief Silvertip fibre. De koppen zijn verwisselbaar.

Prijsrange: De driedelige set bestaande uit mes, een kwast en een houder is er al vanaf 180 euro.
Alle onderdelen van de set zijn ook apart verkrijgbaar.