• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nat Scheren - 10 scheertips

10 Scheertips

"10 Scheertips voor een perfect gladde scheerbeurt zonder irritatie."


Scheertips om perfect nat te scheren

Nat scheren wordt steeds populairder. zo'n 60% van de mannen scheert zich nat. De meeste mannen vinden het frisser en gladder dan droog scheren met een scheerapparaat. Mocht je toch last hebben van scheerirritatie, of omdat het altijd comfortabeler kan, hebben we een aantal scheertips op een rijtje gezet voor een perfect gladde scheerbeurt zonder problemen. 

Shop

Scheertip 1 scheer 's ochtends

1. Scheer 's ochtends

Scheer je bij voorkeur 's ochtends. Na een goede nachtrust is de huid soepel en ontspannen. Het scheermes zal er daarom makkelijker overheen glijden. Daarnaast is het een heerlijk fris begin van de dag!


Scheertip 2 eerst douchen

2. Neem eerst een warme douche

Het beste is om voor het scheren eerst een warme douche te nemen. Het warme water en de stoom verzachten de huid en baardharen. De zachte baardharen zijn een stuk makkelijker af te scheren. Om scheerirritatie te voorkomen is het goed om de huid regelmatig te scrubben en diep te reinigen met een cleanser. Heb last van irritatie op bepaalde plekjes, zoals in de hals, gebruik dan een pre shave olie of gel.


Scheertip 3 gebruik een scheerkwast

3. Gebruik een scheerkwast

Door het inzepen met een scheerkwast wordt de huid gemasseerd. Het ontspant de huid en de baardharen gaan rechtop staan. Deze kunnen daardoor dieper afgeschoren worden. Scheerkwasten zijn er in verschillende kwaliteiten. Gebruik bij voorkeur een scheerkwast van echt dassenhaar. Deze heeft een hoog schuimend vermogen en is zacht op de huid. Fibre kwasten hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn tegenwoordig een goed alternatief voor dassenhaar.


Scheertip 4 gebruik goede scheerzeep

4. Gebruik goede scheerzeep of scheercrème

Een goede scheerzeep verzacht de baardharen en droogt niet uit tijdens de scheerbeurt. De baardharen zijn hierdoor eenvoudig af te scheren. De betere scheerzepen dienen altijd met een scheerkwast te worden gebruikt en bevatten geen overbodige stoffen die tot scheerirritatie kunnen leiden. Het verschil tussen scheerzeep en scheercrème is dat een crème zachter is en daarom makkelijker op te schuimen is.


Scheertip 5 gebruik een scherp mes

5. Scheer met een scherp scheermesje

Een bot mesje kan de huid beschadigen en veroorzaakt onnodig veel 'trek' aan de baardharen en deze worden minder strak afgeschoren. Dit kan leiden tot huidirritatie en ingegroeide baardharen. Een scherp scheermes voorkomt dit. Vervang daarom altijd tijdig het mesje. Is kosten een overweging om te lang met een mesje door te scheren? Denk dan eens aan een safety razor. Deze vervangmesjes zijn zeer goedkoop!


Scheertip 6 scheer met de haarrichting mee

6. Scheer met de haargroei mee

Vooropgesteld, tegen de haarrichting in scheren is niet verkeerd. Veel mannen doen het zonder problemen. Het geeft ook het meest gladde scheerresultaat. Echter heb je last van ingegroeide baardharen of van een geïrriteerde huid na het scheren, kun je dit voorkomen door met de haarrichting mee te scheren. Haartjes kunnen dan nimmer naar binnen groeien en het is een stuk minder agressief voor de huid. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om alleen op de gevoelige plekken niet tegen te scheren.


Scheertip 7 scheer rustig

6. Rustig aan

'Slow down brother.' We snappen, iedereen heeft 's ochtends haast. Denk er toch aan te scheren met een rustige beweging. Dit geeft het scheermes de tijd de haartjes netjes en strak af te scheren. Hierdoor minimaliseer je sneetjes, rode plekjes en ingegroeide baardharen.


Scheertip 8 koud naspoelen

8. Koud naspoelen

Het koude water verwijderd schuimresten en sluit de poriën. Het geeft een fris tintelend gevoel. Daarna met een schone handdoek droogdeppen en de laatste zeepresten verwijderen. Mocht je overigens nog niet helemaal wakker zijn, dan ben je dat nu.


Scheertip 9 gebruik een aftershave balsem

9. Verzorg de huid na het scheren

Ook al neem je alle voorzorgsmaatregelen in acht, blijft scheren een kleine aanslag op de huid. Behandel deze daarom altijd na het scheren een verzorgende aftershave lotion of aftershave balsem. Deze hebben een voedende, hydraterende en verkoelende werking op de huid. De lotions en balsems bevatten stoffen die zorgen dat de poriën weer samentrekken en de huid ontsmetten. Ook ontdekken seeds meer mannen aluin. Uitermate geschikt voor wondherstel.


Scheertip 10 geniet er van

10. Geniet er van!

Door op de juiste manier te scheren wordt het een genot en is het een frisse en ontspannen start van de dag!


> Heb je zelf nog een goede scheertip? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten op [email protected]