• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keuzehulp Baardolie

Baardolie man met baard

"Baardolie voor een baard die ‘soft, shiny and smooth’ is."


Baardolie en overige baardverzorging

 
Baardolie is het belangrijkste product voor de man met baard. Een must-have. Als je hebt besloten je baard te laten staan moet je er ook voor zorgen. De haren van je baard worden langer en springen alle kanten op. Je baard voelt stug en je huid droog. En misschien begint het ook nog te kriebelen. Tijd om je baard te gaan verzorgen. Er zijn verschillende balsems en waxen om je baard te onderhouden. Een van die producten is baardolie. De meeste baarddragers hebben de baardolie al ontdekt. Maar wat doet de olie nu eigenlijk. Waarom zou je baardolie kopen. Een goede baardolie maakt de haren voller, hydrateert en voedt de huid en verzorgt ook de huid onder de baard. Baardolie zorgt ook voor een prettige geur en geeft de baard een gezonde glans. De olie trekt zowel in je baardharen als in je huid. Je baard voelt hierdoor niet vettig aan. - Baardolie is ook vriendelijk voor de huid onder de baard en is een geschikt middel tegen baardjeuk.

Shop Baardolie
 
De perfecte baard "Een baard vraagt om een goede verzorging. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt. Baardolie of conditioner voorkomen droog haar, maar ook een baardkam en de juiste trimmer zorgen voor een perfect gestylde baard"


Hoe gebruik je baardolie?

Het gebruik van baardolie is heel eenvoudig. Je doet een paar druppels olie op je handpalmen, even wrijven en dan inmasseren in je baard. Wrijf het goed in, zodat de olie ook in aanraking komt met de huid. Je kunt de olie het beste aanbrengen na het douchen of reinigen van de baard omdat de porien dan open staan en het makkelijker geabsorbeerd wordt.

Burroughs Baard Olie

Er zijn verschillende baardolien verkrijgbaar. Een daarvan is "Burroughs Beard Oil" van Prospector & Co. Dit bedrijf vindt haar oorsprong in Savannah, een historische stad met een creatieve vibe, in het zuiden van de Verenigde Staten. In deze omgeving werkte oprichter Kyle Hinton jarenlang vol overtuiging aan de perfecte baardolie: een gezond, voedend product voor baard en huid. Met een houtachtig en masculien karakter ontwikkelde de baardolie zich in korte tijd tot een waar cult product onder de creatieve, mannelijke scene, waarna het al snel werd opgepikt door de mainstream. Bij alle producten van Proscpector Co. staan kwaliteit en puurheid voorop. De crèmes en oliën hebben aandacht voor de gevoelige huid en zijn vervaardigd met eerlijke, natuurlijke ingrediënten en samenstellingen met bewezen invloed. De formules zijn vrij van onnodige toevoegingen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

John Burroughs "How beautiful the leaves grow old. How full of light and color are their last days.” - John Burroughs

 

Native

Baardolie werd voor het eerst gebruikt door de inheemse Indianen. De Amerikaanse indianen gebruikten een mengsel van natuurlijke olien zoals almond en druivenpitten om hun baard te beschermen tegen het ruige klimaat. Sinds 1930 is de olie ook commercieel verkrijgbaar. De laatste jaren is de populariteit van verzorgingsproducten voor de baard enorm toegenomen. Dit niet alleen omdat meer mannen hun baard laten staan. De mannen willen hun baard ook beter verzorgen.