• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keuzehulp Scheerzeep

Scheerzeep en kwast

"Een goede scheercrème in combinatie met een dassenharen scheerkwast is echt een ideale combinatie."


Alles over het gebruik van scheerzeep

 
Scheerzeep is voor een comfortabele en gladde scheerbeurt een absolute must, zeker bij mannen met een gevoelige of droge huid. De juiste keuze is niet altijd makkelijk. Scheerzeep bestaat er namelijk in vele vormen. Er bestaat harde scheerzeep, scheercrème, scheergel, scheer olie, scheerstick of schuim uit een spuitbus. De een dien je met een kwast op te brengen en andere kunnen met de hand worden aangebracht. Ook de werkzaamheid kan sterk variëren. Om je wat helderheid te verschaffen zullen we je helpen bij de juiste keuze voor jou. - Waar is scheerzeep eigenlijk goed voor?
 
Shop Scheerzeep
 
scheerzeep bath house wooden bowlscheerzeep en kwast "Voor elk moment een andere favoriet. Schuym biedt een ruime selectie merken en scheerzepen van top kwaliteit die we zorgvuldig voor jou hebben geselecteerd en een optimale verzorging bieden tijdens het scheren."


Het verzacht de baardharen

Een goede scheerzeep of scheercrème verzacht de baardharen. De haar absorbeert het schuim waardoor deze dik en week wordt. Deze zachte baardhaar is dan een stuk makkelijker af te scheren. Hierdoor hoeft je minder hard aan het scheermes te trekken wat irritatie in de poriën, waar de haar uit groeit, voorkomt. Een bijkomend voordeel is dat het scheermes minder hard hoeft te snijden zodat deze langer mee zal gaan!

Bescherming tegen insnijden

De luchtbellen en het vet in het schuim maken de huid gladder waardoor deze beter beschermd wordt tegen insnijden. Zeker bij mannen met een oneffen huid zijn deze beschermende eigenschappen onmisbaar om overmatige beschadigingen van de huid te voorkomen. Het scheerschuim laat het mes makkelijker bewegen over de huid zodat je een betere controle hebt tijdens het scheren. Let daarom altijd bij de aanschaf van een scheerzeep dat deze niet snel uitdroogt.

Hydrateert en verzorgt de huid

De betere scheerzeep heeft een hydraterende en verzorgende werking. Deze zorgt er voor dat het huid optimaal geprepareerd is voor het scheren. De soepele huid is beter bestand tegen het scherpe mes waardoor onnodige irritatie voorkomen wordt. Een verzorging na het scheren blijft aan te raden, maar wordt hiermee minder noodzakelijk. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Fris begin van de Dag

Tot slot is het scheren met een goede scheerzeep een frisse en ontspannen begin van de dag. Door de keuze uit verschillende geuren kun je heerlijk variëren. In de winter kies je bijvoorbeeld voor houtachtige geuren als Sandalwood of Cedarwood, terwijl in de lente en de zomer Lemon & Lime, Coconut en Peppermint veel gebruikt worden.


Verschillende producten

Er zijn verschillende producten waar je je mee kunt scheren. Scheerzeep is er een van, maar er is ook scheerolie of scheercrème. We zullen kort de verschillende producten toelichten.

 

Scheerzeep Bath House

(Harde) Scheerzeep

Een harde scheerzeep is de meest bekende vorm. Vaak verkrijgbaar in een houten bakje, een zogenaamde wooden bowl, waarvoor navullingen verkrijgbaar zijn. Deze scheerzeep dient met een scheerkwast en water tot een schuim te worden geklopt. Omdat de zeep vrij hard is kan dat wat moeite kosten. Een opschuimbakje kan daarom handig zijn. Het voordeel van deze scheerzeep is dat deze zeer zuinig is in gebruik. Het schuim van een goede scheerzeep verzacht de baardharen en zorgt voor  een glad oppervlak wat het scheren vergemakkelijkt.

Shop Harde Scheerzeep

 

Scheercreme Taylor of old Bond Street

Scheercrème in pot

Een scheercrème is vergelijkbaar met harde scheerzeep maar is een stuk zachter. Gebruik de scheercrème door de natte kwast in de pot te dopen zodat de crème op de punten van de kwast zit. Schuim bij voorkeur op het gezicht op. Door de zachte structuur van de scheercrème gaat dit zeer makkelijk. Dit geeft ook nog eens een massage op het gezicht waardoor de huid zal ontspannen. Het scheren zal dan nog beter gaan. Een goede scheercrème geeft een romig en glanzend schuim en droogt niet snel uit. Net als een scheerzeep verzacht het schuim de baardharen en zorgt voor  een glad oppervlak wat het scheren vergemakkelijkt.

Shop Scheercrème
  
 
Scheercreme Muhle Aloe vera

Scheercrème in tube

Een scheercrème is vergelijkbaar met harde scheerzeep maar is een stuk zachter. Deze is verkrijgbaar in een pot of een tube. Een tube is wat handzamer dan een pot en kan handig zijn voor op reis. Gebruik de scheercrème door een beetje op de punten van de natte kwast te spuiten. Schuim vervolgens, bij voorkeur op het gezicht, op. Door de zachte structuur van de scheercrème gaat dit zeer makkelijk. Dit geeft ook nog eens een massage op het gezicht waardoor de huid zal ontspannen. Het scheren zal dan nog beter gaan. Een goede scheercrème geeft een romig en glanzend schuim en droogt niet snel uit. Net als een scheerzeep verzacht het schuim de baardharen en zorgt voor  een glad oppervlak wat het scheren vergemakkelijkt.

 

Scheerolie Prospector Co.

Scheerolie

Anders dan bij een scheercrème of scheerzeep gebruik je een scheerolie zonder kwast. Breng de olie aan met de hand op de baardharen van het gezicht. De baardharen worden door de olie wat soepeler en het zorgt voor een glad huidoppervlak. Scheerolie wordt veel gebruikt in zuidelijke landen.

Shop Scheerolie

 

Scheerstick Taylor of old Bond Street

Scheerstick

Veel gebruikt in de jaren 50-60, maar nog altijd populair. Een scheerstick is vergelijkbaar met scheerzeep maar is door toevoegingen geschikt om direct op het vochtige gezicht aan te brengen. Je kunt het zonder kwast gebruiken, of na aanbrengen met een scheerkwast opschuimen. Dit laatste zal het beste resultaat geven. Net als een scheerzeep verzacht het schuim de baardharen en zorgt voor  een glad oppervlak wat het scheren vergemakkelijkt. Door zijn compacte vorm ook ideaal voor op reis.

Shop Scheerstick

 

Scheerschuim Recipe for Men

Scheerschuim

Lekker makkelijk en bekend onder alle natscheerders. Kant en klare schuim uit een spuitbus werkt snel en kan zonder kwast aangebracht worden op de baardharen. Vaak gebruikt men een flinke dot, maar slechts een kleine hoeveelheid is al voldoende. Het is aan te raden om na het aanbrengen toch even te wachten met scheren zodat het schuim de tijd heeft om de baardharen te verzachten.