• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Baxter of Callifornia

- Grooming generations of gentlemen -

Merknaam:    Baxter of California Baxter of California logo                       
Land: Verenigde Staten
Stad: Los Angeles, California
Sinds: 1965
Producten: Huid- en haarverzorging voor mannen

Superieure haar- , huid-, scheer en basisproducten voor mannen. De producten van dit Amerikaanse trendsettende bedrijf zijn ontworpen voor de specifieke behoeften van de mannenhuid. De crèmes en zepen zijn te omschrijven als eenvoudig en krachtig. De formules bestaan uit een combinatie van moderne techniek en natuurlijke ingrediënten en zijn uitermate geschikt voor alle huidtypes. De Californische man is enthousiast. Van guy-next-door tot filmster iedereen heeft het in zijn badkamer staan. Sinds 1965 hebben de top-notch producten bewezen dat premium niet pretentieus hoeft te zijn. Prestatie is alles. Elke formule is getest door de gerenommeerde Baxter Finley Barber + Shop in Los Angeles. Vandaag de dag is mens grooming hot and happening. Je hoeft maar een mannenmagazine open te slaan of producten worden aangeprezen. Jaren geleden stond Baxter Finley aan de wieg van deze mannenverzorgingsproducten.


Baxter of California bathroom

1965
Halverwege de jaren 60 was de in Los Angeles wondende Baxter Finley op zoek naar huidverzorgingsproducten voor mannen. De zon tast ook de mannenhuid aan maar de vocht inbrengende crèmes die verkrijgbaar waren, hadden een look and feel voor vrouwen en roken naar bloemen. Daarom ontwikkelde Baxter zijn eigen forule: Super Shape. In 1965 bracht Baxter Finley de Baxter of California op de markt. De eerste verzorgingsproducten speciaal voor mannen. 

1970
Als de interesse in mannenverzorging groeit en Super Shape een succes is, reageert Baxter hierop door nog meer producten in de huid- en haarverzorging en in het scheersegment uit te rollen. Baxter of California slaat enorm aan in Hollywood. Baxter of California staat bekend als het verzorgingsmerk voor mannen. 

2000
Baxter zorgt met de lancering van haar bekroonde, topverkopende Clay Pomade voor de wedergeboorde van haarpomades.Ook rond deze houd Baxer Finley het voor gezien en goede vriend Jean-Pierre Mastley zet het merk voort. Trendsetter Mastley handelde toentertijd in trend- en mode items en dat ik bepalend voor de toekomst van Baxter. Hij komt met innovatieve producten en hippe verpakkingen. Dit versterkt Baxter of California als prominent, internationaal lifestyle merk voor mannen.  

2005
Baxter of California blijft in zijn 40ste jaar leider en visionair op de wereldwijde markt voor mannenverzorgingsproducten. Baxter werkt strategisch samen met belangrijke detailhandelaars, moderne levensstijlboetieks en concept stores.

2010
Baxter Finley Barber & Shop opent een grote barbershop en mannenverzorgingsshop La Cienega in West Hollywood.

> Ga naar de shop

Baxter of California shaving products Baxter of California clay pomade Baxter of California car
Baxter of California shaving cream Baxter of California los angeles Baxter of California clay mask