• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fatip

- Shaving emotions  -

Shop Fatip

Merknaam:    Fatip fatip logo                       
Land: Italië
Stad: Premana (Como)
Sinds: 1950
Producten: Safety razors

De kunst van de productie van scheermessen werd in 1950 in Milaan geboren. De eerste Fatip safety razors werden ontwikkeld in de jaren van de economische groei van Milaan, een periode van wederopbouw en heropleving. Een tijd waarin de mens, zijn stijl en zijn rituelen opnieuw belangrijk werden in een nieuwe en dynamische samenleving.

fatip grande safety razor

Milaan
De productie van het scheermes, nu bekend als Fatip, begon in de vroege jaren 1950 in Milaan. Het scheermes werd onmiddellijk populair dankzij zijn ontwerp en vakmanschap.

Premama
Sinds 1882 worden er door de familie Fazzini in Premana, een pittoresk en afgelegen dorpje in de bergen 1000 meter boven het Comomeer, messen, scharen en andere snijgereedschappen geproduceerd. De oorsprong van deze industrie is te herleiden tot het Romeinse Rijk, wanneer er belangrijke ijzeraderen werden ontdekt in deze regio. Dit is nog altijd het epicentrum van Italiaans vakmanschap. In 1948, bij de oprichting van het merk Pafaro begon een periode van innovatie. In die periode werden nieuwe producten geproduceerd en verschillende patenten werden geregistreerd.

In de jaren 80 werd de productie overgebracht door Ilario Fazzini, een bekwaam ambachtsman, naar Premana (Como). Met de overgang werd ook de merknaam Fatip geïntroduceerd. Vandaag de dag wordt de Fatip safety razor gebruikt en gewaardeerd over de hele wereld voor zijn stijl, gebruiksgemak en veiligheid. Fatip scheermessen zijn compact en duurzaam. Oorspronkelijk hadden alle messen een open kam en daarom vooral geschikt voor de wat zwaardere baardgroei. Tegenwoordig zijn de meeste Fatip Safety Razors ook verkrijgbaar met gesloten kam zodat eenieder van de solide Italiaanse kwaliteit kan genieten. Inmiddels is ook de eerste scheerkwast geïntroduceerd.

> Ga naar de shop

fatip wood fatip riva boat fatip production
fatip como italy fatip piccolo fatip italy
fatip olive wood fatip olive tree fatip ferrari