• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Jao Brand

- Made with love in Pennsylvania  -

Shop Jao Brand

Merknaam:    Jao Brand jao brand logo                       
Land: Verenigde Staten
Stad: Lansdale, Pennsylvania
Sinds: 1997
Producten: Huid- en haarverzorging voor vrouwen en mannen

Jao Brand is in 1997 opgericht door de Amerikaanse Gale Mayron, dochter van een scheikundige, vanuit haar geloof in gezonde, natuurlijke én multifunctionele beautyproducten voor een duurzaam gebruik. ‘The less you buy, the less you consume, the less you throw away’ is haar motto. Mayron gebruikt alleen de allerbeste ingrediënten voor haar producten, 100% natuurlijk en niet getest op dieren. Ook aan het design van de verpakking wordt veel aandacht besteed. Elk product heeft zijn eigen identiteit wat als 'global cool' getypeerd kan worden. Jao Brand ontwikkeld hun producten zo dat ze zowel door vrouwen als mannen gebruikt kunnen worden.
 

jao brand gale


Jao is een mystiek woord gevonden op een 2000 jaar oud amulet wat ziekte zou kunnen voorkomen en genezen. Hierop is de lijn van Jao Brand geïnspireerd. De producten zijn een synthese van oude farmacopee en moderne wetenschap. Jao gebruikt alleen de allerbeste ingrediënten in haar totaal originele, niche-merkproducten.

Het eerste product
Toen Gale nog kind was, was haar vader David reeds een onderzoeks- en ontwikkelingschemicus voor een groot bedrijf in Philadelphia. Op die manier ontwikkelde ze al op jonge leeftijd kennis en interesse over de werking van stoffen en ingrediënten. Door de interesse kwam ze in 1994 op het idee voor een product wat het mogelijk maakt je handen te wassen terwijl je onderweg was. Gale en haar vader deden 2 jaar lang onderzoek nadat ze begonnen met het samenstellen van een de formule wat de basis werd voor het eerste product, Jao Hand Refersher. Het bedrijf werd gelanceerd in 1997.

Goē Oil, de doorbraak
Jao Hand Refersher werd later gevolgd door het zeer succesvolle Goē Oil. De ontwikkeling was complex en duurde een paar jaar. Ze lanceren uiteindelijk Goē Oil, wat staat voor Garden of Eden, in 2008. De body oil bestaat uit een natuurlijke combinatie van 28 planten, bloemen en fruit-ingrediënten en oliën en boters. Deze multifunctionele balsem is lichter dan een gemiddelde body butter en absorbeert daardoor snel in de huid. Een hoog percentage jojoba-olie, dat qua samenstelling en werking op talg lijkt, zorgt voor een intense hydratatie en aanvulling van de natuurlijke oliën in huid en haar.

Vandaag de dag is Jao Brand uitgebreid naar meer dan 700 winkels in meer dan 15 landen over de hele wereld. De productlijn van Jao Brand is uitgebreid tot 14 originele producten. Jao Brand producten zijn zowel mannelijk, vrouwelijk als multifunctioneel. De producten zijn veelzijdig te gebruiken, immers hoe minder je koopt, hoe minder je verbruikt, hoe minder je weggooit.

> Ga naar de shop

jao brand lip jao jao brand coiffette jao brand goe oil
jao brand david jao brand towel jao brand handrefresher