Mag een scheermes in de handbagage van een vliegtuig?

Mag een scheermes in de handbagage van een vliegtuig?

Bij airlines als KLM, Easyjet, Ryanair of Transavia zijn bepaalde voorwerpen of producten niet, of beperkt toegestaan de handbagage. Ook scheermesjes en scheerschuim vallen onder deze regels. Hieronder alle zaken op een rijtje.

Welke scheerspullen mogen wel en wat mag niet in de handbagage van het vliegtuig?

 

Mag scheerzeep in de handbagage?

Regel:

Vloeistoffen mogen in de handbagage alleen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml (3.4 oz) per stuk worden meegenomen. Deze dient u in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter te plaatsen. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. (Bron KLM)

 

Wel: 100 milliliter (reis)verpakkingen per item scheerzeep, scheerschuim en balsem mogen dus wel in handbagage, zolang het in een zak van 1 liter past.

Tip: Van Recipe for Men zijn er speciale 100ml spuitbusjes scheerschuim die dus gewoon in de handbagage mogen.

 

handbagage scheerschuim

 

Niet: Grotere verpakkingen dan 100ml of  totaal meer dan 1L. Neem deze mee in de ruimbagage.

 

Mogen scheermessen in de handbagage?

Regel:

Het is niet toegestaan om puntige of scherpe voorwerpen, waarmee letsel kan worden toegebracht, mee te nemen in uw handbagage. Hieronder vallen (o.a.):
- messen, met inbegrip van ceremoniële messen van metaal of ander materiaal dat sterk genoeg is om als wapen te worden gebruikt
- open scheermessen (behalve veiligheids- of wegwerpscheermessen waarbij de mesjes in een houder zitten)
- scharen (Bron KLM)

 

Wel: Scheermessen van Gillette of Wilkinson en safety razors mogen gewoon in de handbagage.

Tip: Neem je ook koffers mee in het vliegtuig is het altijd aan te raden deze toch in de koffer te vervoeren. Zo voorkom je onnodige discussies.

 

Niet: Open scheermessen. Deze moeten altijd in de koffer.

 

Vliegen naar Amerika

Ook als je vliegt naar de Verenigde staten van Amerika gelden deze zelfde regels. Maar ook hier geld dat om onnodige discussies te voorkomen het altijd aan te raden is zoveel mogelijk in de ruimbagage te vervoeren.

 

We wensen u alvast een fijne vakantie!